Loader

RolePlay ПРАВИЛА ЗА КАЗНУВАЊЕ !

Поставена од Ceviatto Martinez, Фев 04, 2024, 11:05 PM

« претходна тема - следна тема »
Фев 04, 2024, 11:05 PM Last Edit: Фев 04, 2024, 11:08 PM by Ceviatto Martinez

ОФИЦИЈАЛНИ ПРАВИЛА ЗА КАЗНУВАЊЕ НА СЕРВЕРОТ!

- CJ ➡  30 min. /jail
- SPAM ➡ 30min. /jail
- MG ➡  30min. /jail
- PG ➡️  30min. /jail
- Bunny Hop (BHOP) ➡️ 30min. /jail
- Cop Bait ( ACAB ) ➡️  1H DH
- OOC /R /D /oglas ➡ 40min. /jail
- OOC PRI RP ➡ 1h DH ако претера 2h
- RK ➡️ 2h DH ( Те убиваат во RP сцена и доагаш пак , исто важи и во DM зони ! )
- RP2WIN ➡️  2H DH
- /plk на /recon ➡️ 1H DH
- NON-RP ➡️  2H DH
- DB ➡️ 1h DH
- LTA ➡️ 1H DH + /warn 1
- Fear-RP ( Немање страв од LSPD , Смрт , кога сте киднапиран , последици на вашиот карактер едноставно глумење суперман ) ➡️  2H DH
- Sexyal Roleplay ( Форсирање за Sexyal Roleplay , малтретирање и силување на карактери , нудење секс на карактер ) ➡️ 1H DH
- Нарушување RP ➡️ 2h DH + /kazna 500k + /warn 1
- Искористување MVR CMD ➡️  4h DH + /warn 1 + /invitezabrana 48h
- DM ➡️ 4H DH + kazna 250k + /warn 1
- DM SAFE ZONA ➡️  6H DH 500k + /warn 1
- Глупирање /news, /live ➡️ 2H DH + /kazna 500k + /invitezabrana 48h
- Непочитување invite договор ➡️ 7H DH + /invitezabrana 72h
- ИЗМАМА ➡️ 24H DH + одземање на имотот и враќање на играчот + /warn 1 (Support+)
- Продавање над ценовник ➡️ /PRISON 24H + /warn 1 + /kazna kolku e prodadeno nad cenovnik (Support+)
- Искористување BUG од самата ГТА или пак некој скрипти / бугови што ги има на сервер за предност.  ( BA ) ➡️  12H DH + /warn 1 + /kazna 500k
- Глупирање / Понашање ➡️ VIP Chat - /vipblock 5h
- Неправилен /oglas ➡️ /kazna 10k /adblock 2h
- Неправилен /pomos /report ➡️ /kazna 10k, Glupirajne / Ponasajne /jail 20min.)( Прво опомена по /pm /pomoslista ако продолжи )
- ЗАБРАНЕТО ВЛЕГУВАЊЕ ВО АДМИН МАГАЦИН И ГЛЕДАЊЕ ИМОТ / АВТА ➡️ 1 милион казна + 6 часа во затвор.
- Реклама на сервери , Cheat 1 LEVEL ➡️ /aban
- CHEAT 3+ Level ➡️ /tempban 25 дена + /kazna 1m + /warn 1 + Sell Imot
 

- Мора да бидете реални кога пишувате /me /do /try /ame акции , и дали имат некаква логика со RolePlay сцената.
- ChatLog's не се признава како доказ , мора да имате слика / видео !
- Слики од телефон не се признават како ДОКАЗ !
- DM ZONI - Hangar , Old-Motel , Cargo-Ship(Brod) , Dillemore Pratka - ( После PayDay се рачуна како DM ) ( забрането за МВР членови ! )
- Доколку бидат забележани повеќе акаунти како си префрлувате пари / имот од ацц на ацц ќе ви бидат банирани и избришани !
- Дозволен е само 1 МАИН АКАУНТ !
- Лажење на администратор: Ако администраторот ви постави прашање поврзано со административна ситуација или информации поврзани со MRP од вас се очекува да одговорите вистинито ➡️ Можете да добиете бан или казна затвор.
- Нашиот ANTI CHEAT ПОКАЖУВА СВЕ ШТО ПРАВИТЕ НА СЕРВЕР ЗАТОА НЕ ИГРАЈТЕ СО ЧИТ !!!
- Не можете да ограбите повеќе од 50.000 долари готовина. Можете да ограбите 500g количество дрога, а најмногу до 10.000 материјали за оружје.
- Серверот е RolePlay не барајте Teleport од администратор или авто до вас.

- ВАЖНО: НЕ ОДГОВАРАМЕ ЗА ХАКИРАНИ АКАУНТИ !!!!

- Сите неправилни Nick_Names ќе ви бидат банирани и избришани пример за правилен Nick_Name : Ceviatto_Martinez
- Копирање Nick_Names како на пример Ivo_Andonov - Ivo_Andonow или пак со повеќе букви пред име или презиме.
- Nick_Names како на пример Ivo_Sampion Ivo_Gang , Ivo_Gangster , Ivo_Mafiozo , Ivo_Glava , Ivo_Glaven и други неправилни и не реални NickNames добивате БАН !
- Серверот е наменет за RolePlay и забава !
- Слики од телефон не се признават како ДОКАЗ !
- Искористување бугови од самата ГТА или сервер се забранени ( Важи и CBUG )
- Sexyal Roleplay ( Форсирање за Sexyal Roleplay , малтретирање и силување на карактери , нудење секс на карактер без нивна OOC дозвола )

Серверот е наменет за RolePlay и забава !