Loader

Помош за корисници на SMF

Добредојдовте на NewCity, придвижуван од софтверот на Simple Machines Forum (SMF)!

SMF е елегантен, ефективен, моќен и слободен софтвер за форумско решение кој го придвижува овој сајт. Им овозможува на корисниците да контактираат на паметен и организиран начин. Исто така содржи голем број моќни особини кои корисниците можат да ги користат. Помош за многу особини на SMF може да се најдат или со притискање на знакот прашалник или на иконата за соодветната секција или со избирање на една од врските на оваа страница. Овие врски ќе ве однесат на централно-сместената документација на сајтот на Simple Machines.

  • Зачленување - Многу форуми бараат од корисниците да се зачленат за да имаат целосен пристап.
  • Пријавување - Кога ќе се зачленат, корисниците мора да се пријавуваат за да му пристапат на својот налог.
  • Профил - Секој член има сопствен личен профил.
  • Пребарување - Пребарувањето е многу корисно за барање информации во пораките и темите.
  • Поставување пораки - Целта на форумот е на корисниците да им овозможува да се изразуваат себеси.
  • Bulletin Board Code (BBC) - Пораките може да бидат збогатени со користење на BBC кодови.
  • Лични пораки - Корисинците може да испраќаат лични пораки меѓусебно.
  • Листа на Членови - Листата на Членови ги содржи сите членови на форумот.
  • Календар - Корисниците може да го користат Календарот за најавување/потсетување за одредени настани, празници и родендени.
  • Особини - Еве ја листата на најмногу користени особини на SMF.

За повеќе информации како да го користите SMF, Ве молиме прегледајте го Simple Machines Documentation Wiki и видете ја листата на заслужни за да ги откриете сите што го направиле SMF тоа што е денес.